Skådespelerska / Sångerska

Biografi

Julia Hassel, född 1991, är yrkesutbildad inom teater, sång och dans. Hon tog examen från Performing Arts School i Göteborg våren 2015 och har vidareutbildat sig på Stockholms dramatiska högskola samt The Actors Centre i London.


Julia är uppvuxen i staden Trollhättan i Västergötland. Musik var tidigt en del av hennes uppväxt och vid 9 års ålder började hon att spela tvärflöjt vid Trollhättans Kulturskola. Året därpå blev hon antagen till Trollhättans Musikklasser, där hon lade grunden för sin sångteknik. Hon började uppträda regelbundet som både sångerska och flöjtist och var bl.a. medlem i Trollhättans Symfoniorkester.


Parallellt med sina musikstudier valde Julia att utveckla sina kunskaper inom dans och teater. När hon år 2010 tog studenten från Mimers Hus Gymnasiums musikallinje tog Julia beslutet att lägga flöjten åt sidan, för att satsa mot ett liv som professionell musikalartist.


De senaste åren har man bl.a. kunnat se Julia uppträda i mellanakten för Nordic Cosplay Championship som sändes live på SVT.


Hon har även hunnit med att jobba som showartist på Gran Canaria och i London, samt medverkat som skådespelerska i Bamses stora arenaturné.